Porady Telegrama

Telegram jest synonimem wolności i prywatności i ma wiele łatwych w użyciu funkcji.

Zapisane w udostępnionych multimediach. Każdy czat na stronie profilu ma sekcję udostępnionych multimediów – wystarczy dotknąć u góry czatu, aby ją otworzyć. Karta „Zapisane” zawiera wszystkie wiadomości przekazane z tego czatu do twoich Zapisanych wiadomości.
⭐️ Tagi dla Zapisanych wiadomości. Użytkownicy Premium mogą porządkować Zapisane wiadomości, dodając wiele tagów, których można używać jako filtry wyszukiwania. Tagi są oparte na emoji, które stosujesz, reagując na wiadomość. Aby uzyskać więcej opisu, możesz także nadać tagom nazwę – po prostu przytrzymaj tag i wybierz „Dodaj nazwę”.
Wyświetlanie Zapisanych wiadomości wg czatu. Tryb Pokaż jako czaty w Zapisanych wiadomościach umożliwia wyświetlenie listy czatów, z których zostały przekazane wiadomości. Każdy czat zawiera wszystkie zapisane przez ciebie wiadomości od innych użytkowników, grup i kanałów. Podczas wyświetlania jako czaty możesz przypinać czaty w dowolnej kolejności, a aplikacja zapamięta twoje preferencje widoku. Aby zmienić układ, dotknij […]
⭐️ Uprawnienia do wiadomości prywatnych. Użytkownicy Premium mogą wybrać, kto może wysyłać im wiadomości – albo Wszyscy lub Moje kontakty i użytkownicy Premium. Po włączeniu tej opcji użytkownicy, którzy nie są kontaktami lub nie mają konta Premium, nie mogą rozpoczynać z tobą czatów, ale mogą odpowiedzieć, jeśli najpierw do nich napiszesz.
⭐️ Jednostronny czas ostatniej aktywności i odczytu. Użytkownicy, którzy ukrywają swój czas odczytu, nie mogą zobaczyć czasu odczytu innych użytkowników. Wyjątkiem jest Telegram Premium, który pozwala ukryć swój czas odczytu i nadal widzieć czasy odczytu użytkowników, którzy udostępniają ci swoje czasy odczytu. Jeśli użytkownik ukryje swój czas odczytu, jest on zawsze ukryty przed wszystkimi użytkownikami, […]
Czas odczytu w prywatnych czatach. W czatach 1-na-1 możesz zobaczyć dokładny czas otwarcia twojej wiadomości. Czasy odczytu mają precyzyjne ustawienia prywatności oparte na ustawieniach twojego statusu Ostatnio widziano. Aby chronić prywatność, wszystkie czasy odczytu są widoczne tylko przez 7 dni, po czym zostają usunięte.
Oglądanie jednorazowych wiadomości. Jednorazowych wiadomości głosowych i wideo nie można zatrzymywać ani otwierać więcej niż raz. Wiadomość będzie odtwarzana do końca lub do momentu, gdy naciśniesz „Zamknij i usuń” – zniknie z piękną animacją.
Wstrzymywanie i wznawianie nagrywania. Podczas nagrywania dowolnej wiadomości głosowej lub wideo można wstrzymać nagrywanie, a następnie wznowić je później bez konieczności zaczynania nagrywania od nowa. Aby wstrzymać nagrywanie, przesuń palcem w górę i dotknij przycisku pauzy. Aby wznowić nagrywanie, dotknij ikony mikrofonu 🎤 lub aparatu 📷.
Jednorazowe wiadomości głosowe i wideo. Ustawienie jednorazowego wyświetlenia może być również używane dla wiadomości głosowych i wideo – po odtworzeniu wiadomość jest automatycznie usuwana. Aby ustawić wiadomość jako jednorazową, przesuń palcem w górę, aby zablokować nagrywanie, a następnie dotknij ikony Odtwórz raz ⏲️.
Wycinanie zdjęć na relacjach. Zdjęcia z galerii można umieszczać na relacjach, tworząc własne sceny lub memy. Aby uzyskać ładny efekt edycji, możesz usunąć tło ze zdjęć, używając opcji „Wytnij tło”. Ta funkcja wymaga iOS 17+ lub Android 7+ z zainstalowanymi Google Play Services.